13 Kasım 2015 Cuma

on

Size birileri bir ya da birkaç kez “Kendini yeni deneyimlere ve gerçek yaşama açmak için konfor alanından çıkman gerekiyor” demiş olabilir.
Peki, nedir bu konfor alanı?
Basit olarak, konfor alanınıza ‘sizinle birlikte rahat hissettiklerinizin diyarı’ diyebiliriz. Sizi rahat hissettirenler sizi çok az veya hiç endişelendirmeyen şeyler. Bu alanda kişiliğinizle yapabileceğinizin en iyisini yapabiliyorsunuz.
Bazı görüşlerinin aksine hiç te kötü bir yer değil zira burada ‘gerçek’ siz parlıyorsunuz. Stres altında değilsiniz ve sonuçlarla ilgili endişeleriniz yok.
Konfor alanınız ayrıca huzur bulduğunuz en iyi yer. Kendinizi burada güçlü hissediyorsunuz. Bu alan kendinize odaklanmanıza ve kimliğinize bağlanmanıza izin veriyor.
Konfor alanınızı nasıl belirleyebilirsiniz?
1: Kendinizi üstün hissettiğiniz, sizde stres yaratmayan ve yapmaktan zevk duyduğunuzu beş şey yazın.
2: ‘En iyi’ gününüzü düşünün. O gün nasıldır? Neye benzer? O günde neler duyarsınız? Neler tadarsınız? Böyle bir günü yaşamak size neler hissettirir?
3: Kendinizi tanımlayabileceğiniz beş kişisel özelliğiniz nelerdir? Sizce içe mi yoksa dışa mı dönüksünüz? Kendinizi ciddi mi yoksa yumuşak kalpli mi görüyorsunuz? En yakın dostlarınız birinci kişisel özelliğinizin ne olduğunu söylerler?
Bu liste size, konfor alanınızda nelerin olduğuyla ilgili gerçekten iyi bir fikir verecek.
Peki, o zaman bu ‘konfor alanınızdan çıkmalısınız’ sözleri de nedir?
İşin gerçeği bu sözlerin de anlatmak istediği bir şey var. Konfor alanınızın dışına neler gizlenmiş olabilir acaba?
BİR ÇOK ŞEY…

0 yorum:

Yorum Gönder